• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • cyan color
  • red color
Јавна расправа о нацрту Закона о заштити права на суђење у разумном року

У згради Апелационог суда у Новом Саду дана 22.јула 2014.године одржана је јавна расправа о Радној верзији Нацрта Закона о заштити права на суђење у разумном року.

Јавну расправу је отворио Зоран Балиновац - заменик директора Службеног гласника и саветник министра правде. Присутнима су се обратили и Вања Родић, заступник Републике Србије пред Европским судом за људска права и Јасмина Васовић, судија Апелационог суда у Београду.

Расправи су присуствовали као учесници судије са подручја Апелационог суда у Новом Саду и тужиоци и заменици јавних тужилаца са подручја Апелационог јавног тужилаштва у Новом Саду.

На јавној расправи је презентован Нацрт Закона о заштити права на суђење у разумном року, који је израдила радна група коју је оформило Министарство правде од истакнутих стручњака: Зоран Балиновац - заменик директора Службеног гласника и саветник министра правде, Јасмина Васовић - судија Апелационог суда у Београду, судија Јелена Ивановић - председник Управног суда, Сњежана Продановић - Републички јавни правобранилац, Чедомир Бацковић - помоћник министра правде у Сектору за европске интеграције и међународне пројекте и Вања Родић - заступник Републике Србије пред Европским судом за људска права.

Нацрт Закона о заштити права на суђење у разумном року је део широког спектра мера који покрива Национална стратегија за реформу правосуђа, а које имају за циљ да правду учине доступнијом грађанима, повећају поверење грађана у правосуђе, смање број заосталих предмета, као и број представки против Републике Србије пред Европским судом за људска права због повреде права на суђење у разумном року.